© copyright 2011 www.vandf.gr all rights reserved


Pumpkin Soup



Ingredients for 8 persons:
• 1 kg pumpkin cut into cubes
• 1 potato cut into cubes
• 2 grated carrots
• 1 finely chopped leek
• 100 ml olive oil
• 40 g. butter
• 1 L vegetable bouillon
• The juice of 1 orange
• 1 wine glass Moschatos of Lemnos
• 1 dessert spoon chopped garden cress
• ½ dessert spoon ground nutmeg
• Salt, pepper
• 100 ml cream

Preparation:
1) The vegetables are sautéed in a saucepan with the olive oil until wilted.
2) We add the salt and pepper and then the garden cress and nutmeg.
3) Douse with the wine and add the orange juice, simmering for 40 minutes.
4) Mix the ingredients in a mixer and leave on the fire until they start to boil
5) Add the cream and stir.
6) Turn off the fire, adding the butter and serve in soup bowls.

The soup is served after adding a soupspoon of raw cream in the center of the bowl!

Macaroni with Pistachios



Ingredients (for 4 servings)
  * 250g. macaroni
  * ½ kilo of spinach
  * 1 large onion
  * 4 teaspoons of shelled pistachios
  * 1 cup olive oil
  * ½ cup of red wine
Preparation:
  1. Boil the pasta to your preferences. At the same time, boil the pistachios 2-3 minutes, place into cold water, peel and chop.
  2. Liquefy the spinach in a blender. Grate the onion, sauté in the olive oil and douse with the wine. Add the liquefied spinach and let boil for 5 minutes. Remove the mixture from the fire and add the pistachios.
  3. Serve the pasta in a large platter with the sauce in the centre.

Fast Cheesecake (without baking)


This recipe comes from Greek students in the U.K. who don’t have time, or an oven for baking!
Ingredients:
  1 small strained yoghurt
  1 small package of Philadelphia cream cheese
a little fresh milk (1 cup)
  1 sachet “GARNI” (the package contains 2 sachets)
  1 package of digestive biscuits
  1 slab of butter
  1 jar of cherry marmalade

  1) melt the butter in a non-stick pan, passing the biscuits through a mixer at the same time.
  2) Blend the biscuits with the butter, mixing well and empty the mix into an attractive serving dish.
  3) Mix the “garni” with the milk to produce a whipped cream, adding the yoghurt and cream cheese.
Mix this all together well and pour over the biscuits.
  4) Dillute the marmalade with a little hot water and spread over the top
Refrigerate for 1-2 hours and bon appétit!

Σούπα Γλυκιάς Κολοκύθας



Υλικά για 8 άτομα:
• 1 kg κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους
• 1 πατάτα κομμένη σε κύβους
• 2 καρότα τριμμένα
• 1 πράσο ψιλοκομμένο
• 100 ml ελαιόλαδο
• 40 γρ βούτυρο
• 1 lt ζωμό λαχανικών
• 1 χυμό πορτοκάλι
• 1 ποτήρι κρασί μοσχάτο Λήμνου
• 1 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο τριμμένο
• ½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
• Αλάτι, πιπέρι

• 100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
1) Σε κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν.
2) Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον κάρδαμο και το μοσχοκάρυδο.
3) Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και το χυμό πορτοκαλιού και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
4) Λιώνουμε τα υλικά σε multi και αφήνουμε στη φωτιά να πάρουν μία βράση.
5) Ρίχνουμε την κρέμα και ανακατεύουμε.
6) Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και σερβίρουμε σε πιάτα της σούπας.

Σερβίρουμε αφού ρίξουμε μια μεγάλη κουταλιά ωμή κρέμα γάλακτος στο κέντρο της σούπας!

Μακαρόνια με φυστίκια Αιγίνης



Υλικά (Μερίδες συνταγής 4)
  * 250γρ. μακαρόνια
  * ½ κιλό σπανάκι
  * 1 μεγάλο κρεμμύδι
  * 4 κουτ. καθαρισμένα φυστίκια Αιγίνης
  * 1 φλιτζ. λάδι
  * ½ φλιτζ. κόκκινο κρασί
Εκτέλεση
  1. Βραζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις πριτιμήσεις σας. Παράλληλα βράζετε τα φυστίκια για 2-3 λεπτά και αφού τα βάλετε σε κρύο νερό, τα ξεφλουδίζετε και τα χονδροκόβετε.
  2. Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το σπανάκι. Τρίβετε το κρεμμύδι, το σοτάρετε στο ελαιόλαδο και το σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε το πολτοποιημένο σπανάκι και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά. Αποσύρετε το μείγμα από τη φώτιά και προσθέτετε τα φυστίκια.
  3. Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε μεγάλη πιατέλα και τα περιχύνετε με τη σάλτσα.

Γρήγορο Cheesecake (χωρίς ψήσιμο)


Η συνταγή προέρχεται από Έλληνες φοιτητές στην Αγγλία που δεν έχουν ούτε χρόνο ούτε φούρνο για μαγείρειμα!
Υλικά
  1 μικρό γιαούρτι στραγγιστό
  1 μικρό τυρί φιλαδέλφεια
λίγο φρέσκο γάλα (1 φλιτζάνι)
  1 φάκελο GARNI (η συσκευασία περιέχει 2 φακέλους)
  1 πακέτο μπισκότα Digestive
  1 πλάκα βούτυρο
  1 μαρμελάδα βύσσινο

  1) Λιώνω όλο το βούτυρο σε αντικολλητικό + ταυτόχρονα θρυμματίζω τα μπισκότα στο μούλτι.
  2) Ανακατεύω μπισκότα με βούτυρο πολύ καλά + αδειάζω σε ευπαρουσίαστο σκεύος.
  3) Χτυπάω garni + γάλα για να γίνει σαντιγύ και μετά προσθέτω γιαούρτι + φιλαδέλφεια.
Τα ανακατεύω όλα καλά και τα αδειάζω πάνω από τα μπισκότα.
  4) Αραιώνω τη μαρμελάδα με ελάχιστο ζεστό νερό και την απλώνω από πάνω.
Ψυγείο και 1-2 ώρες και καλό φάγωμα!


Soupe au potiron



Ingrédients pour 8 personnes :
• 1 kg de potiron en cubes
• 1 pomme de terre coupée en cube
• 2 carottes râpées
• 1 poireau haché fin
• 100 ml d'huile d'olive
• 40 g de beurre
• 1 L bouillon de légumes
• 1 verre de jus d'orange
• 1 verre de vin de muscat de Limnos
• 1 cuillère à café de cardamome en poudre
• ½ cuillère à café de noix de muscade râpée
• Sel, poivre

• 100 ml de crème de lait

Exécution :
1) Faire sauter et étuver les légumes dans l'huile d'olive.
2) Saler, poivrer, ajouter la cardamome et la noix de muscade.
3) Eteindre avec le vin et rajouter le bouillon et le jus d'orange. Laisser bouiller à feu doux pendant 40 minutes.
4) Emulsionner au mixeur et remettre sur le feu en portant a ébullition.
Rajouter la crème, mélanger.
6) Eteindre le feu, ajouter le beurre et servir après avoir versé une petite louche de crème de lait crue au centre de la soupe!

Pâtes aux pistaches



Ingrédients pour 4 personnes
  * 250g. de pâtes
  * ½ kilo d’épinards
  * 1 gros oignon
  * 4 cuillérées à soupe de pistaches décortiquées
  * 1 tasse à café d’huile d’olive
  * ½ tasse à thé de vin rouge
Exécution :
  1. Faire bouiller les pâtes à son goût. Ébouillanter les pistaches, refroidir a l’eau froide et hacher grossièrement.
  2. Hacher les épinards au mixeur. Emincer l’oignon le faire sauter dans l’huile d’olive et éteindre avec le vin rouge. Ajouter les épinards et laisser mijoter pendant 5 minutes. Retirer du feu et rajouter les pistaches.
  3. Servir les pâtes dans un grand plat de service et les recouvrir de sauce.

Cheesecake rapide


La recette a été donnée par des étudiants grecs en Angleterre n’ayant pas beaucoup temps a leur disposition, ni de four pour cuisiner!
Ingrédients
  1 petit yaourt égoutté
  1 petit fromage Philadelphia
  1 tasse de lait
  1 enveloppe de crème en poudre « GARNI »
  1 paquet de biscuits Digestive
  1 paquet de beurre (125g.)
  1 pot de confiture de griottes

  1) Faire fondre doucement le beurre et réduire les biscuits en poudre
  2) Mélanger biscuits et beurre verser sur plat de service a rebord (plat a tarte par exemple). Refroidir au frigo.
  3) Battre la crème en poudre avec le lait pour obtenir de la crème Chantilly et rajouter la yaourt et le fromage Philadelphia.
Bien mélanger et verser sur la base de biscuits.
  4) Alléger la marmelade avec quelques cuillerées d’eau chaude et verser sur le tout.
Mettre au frigo pour 1 ou 2 heures et… bon appétit !


1) Risotto with long grain rice

- 1 finely chopped onion
- 2 tablespoons of olive oil
- 1 strained can of corn
- 1 cup of rice
- 2 cups of boiling water
- Salt, pepper


Sauté the onion at medium temperature and then the rice, till slightly brown. Then add the boiled water, corn, salt and pepper and as soon as it comes to a boil, cover the pot and lower the temperature to minimum for 20-25 minutes.

2) Potato salad

- Boiled potatoes, raw pepper (red, green, yellow, or all three kinds)
- A little fresh onion
- Some walnuts
- Parsley
- 1 boiled egg
- Cheese of your preference

Dressing: Yoghurt (2% fat is preferable), light mayonnaise, curry or mustard, a little ketchup, salt and pepper.

3) Beet salad

- Cook the beets in the oven for 5 to 6 minutes. Cut into cubes and mix with 2 unripe pears cut into cubes. Dressing: Olive oil, apple vinegar, lime juice, salt (if desired) and fresh basil Served with boiled chicken and baked potatoes.

4) Cabbage salad with chestnuts

- White cabbage
- Red cabbage
- Grated carrot

Dressing:

- 1 cup of whey
- 1 cup of strained yoghurt
- 2 tablespoons of lemon juice
- 1 tablespoon of vinegar
- 3 tablespoons of olive oil
- 1 pinch of ground saffron
- 1 teaspoon of ginger
- ½ teaspoon of white pepper
- ½ teaspoon of orange rind
- Salt to your preference

Mix all the ingredients and let sit for a few hours in the refrigerator before using in the salad. Anything left over can be stored in the refrigerator for next time.

5) Green salad

- Lettuce
- Green lettuce
- An endive
- Small fresh onion
- Dill
- Cheese of your preference
Dressing: Olive oil, lemon, salt to preference, mustard

6) Lentils with caramelized onions and pasta

- 300 grams of thick macaroni
- ½ teacup large lentils
- 3 dry onions chopped into strips
- ½ teacup olive oil
- ¼ teacup white wine
- 2 teaspoons of whisky
- 2 laurel leaves
- Salt, pepper

Put the lentils into cold water in the pot and boil with the laurel leaves, skimming them. After boiling, strain and discard the laurel leaves. Boil and strain the pasta. Put the onions and ¼ teacup of water into a frying pan and stir. As soon as they absorb all the water, add the olive oil and a little salt if desired.
Fry the onions at low temperature with a wooden spoon and when they become transparent, put the lentils into the pan stir and quench with the wine and whisky.
As soon as they boil, mix with the pasta, sprinkle with fresh-ground pepper and serve.

1) Ρυζότο με ρύζι μακρύκοκκο

- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές λάδι
- 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο
- 1 φλυτζάνι ρύζι
- 2 φλυτζάνια νερό καυτό
- Αλάτι, πιπέρι

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά κι έπειτα τσιγαρίζουμε το ρύζι έως ότου κιτρινίσει ελαφρά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καυτό νερό, το καλαμπόκι, αλάτι, πιπέρι και μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε στην πιο χαμηλή θερμοκρασία για 20-25 λεπτά.

2) Πατατοσαλάτα

- Πατάτες βραστές, πιπεριά ωμή (κόκκινη, πράσινη, κίτρινη ή και τα τρία είδη)
- Λίγο κρεμμύδι φρέσκο
- Λίγα καρύδια
- Μαϊντανός
- 1 αυγό βραστό
- Τυρί της αρεσκείας σας
Ντρέσινγκ: γιαούρτι (κατά προτίμηση με 2% λιπαρά), μαγιονέζα ελαφριά, κάρυ ή μουστάρδα, λίγη κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι

3) Παντζαροσαλάτα

- Ψήνουμε 5-6 παντζάρια στο φούρνο. Τα κόβουμε σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε με 2 αχλάδια αγουρωπά κομμένα σε κύβους.
Ντρέσινγκ: λάδι, μηλόξυδο, μέλι, χυμό lime, αλάτι (αν θέλουμε) και φρέσκο βασιλικό
Συνοδεύεται με βραστό κοτόπουλο και πατάτα ψητή.

4) Λαχανοσαλάτα με κάστανα

- άσπρο λάχανο
- κόκκινο λάχανο
- καρότο τριμμένο

Ντρέσινγκ:
- 1 φλυτζάνι ξινόγαλο
- 1 φλυτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- 2 κουταλιές λεμόνι
- 1 κουταλιά ξύδι
- 3 κουταλιές λάδι
- 1 πρέζα σαφράν τριμμένο
- 1 κουταλάκι τζίνζερ
- ½ κουταλάκι άσπρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
- αλάτι της αρεσκείας σας

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τ’ αφήνουμε λίγες ώρες στο ψυγείο πριν τα χρησιμοποιήσουμε στη σαλάτα. Όσο περισσεύσει, μπορεί να μείνει στο ψυγείο για να χρησιμοποιηθεί κι άλλες φορές.

5) Πράσινη σαλάτα

- Μαρούλι
- Πράσινη σαλάτα
- Αντιβ
- Κρεμμυδάκι φρέσκο
- Άνιθο
- τυρί της αρεσκείας σας
Ντρέσινγκ: λάδι, λεμόνι, αλάτι της αρεσκείας σας, μουστάρδα

6) Φακές με καραμελωμένα κρεμμύδια και ζυμαρικά

- 300 γραμ. χοντρό μακαρονάκι
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού χοντρές φακές
- 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λωρίδες
- ½ φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- ¼ φλυτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
- 2 κουταλάκια του γλυκού ουίσκι
- 2 φύλλα δάφνη
- Αλάτι, πιπέρι

Ρίχνουμε τις φακές σε κρύο νερό στην κατσαρόλα και τις βράζουμε με τη δάφνη, ξαφρίζοντάς τες. Όταν βράσουν, τις σουρώνουμε και πετάμε τη δάφνη. Βράζουμε επίσης τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Στη συνέχεια, σε αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε τα κρεμμύδια με ¼ του φλυτζανιού του τσαγιού νερό, τα ανακατεύουμε και μόλις πιουν όλο το νερό, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, εάν θέλουμε.
Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα και όταν γίνουν διάφανα, ρίχνουμε στο τηγάνι και τις φακές, τις ανακατεύουμε και τις σβήνουμε με το κρασί και το ουίσκι.
Μόλις πάρουν βράση, τις ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά, πασπαλίζουμε το φαγητό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Text Box: <More recipes!